טחורים בהריון

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

טחורים בהריוןמרבית הנשים סובלות מטחורים בהיריון, בעיקר כאשר הבטן כבר נהיית גדולה ומשקל הגוף עולה, ואתו גם נפח הדם.

למה זה קורה לנו? האם אפשר למנוע את הופעת הטחורים ואיך ניתן להקל על התופעה המציקה? הנה כל מה שחשוב לדעת על טחורים בהריון.

הסיבות לטחורים בהריון

נשים מדווחות על הופעת טחורים לקראת השליש האחרון של ההיריון. הסיבה לכך תלויה במספר גורמים. ראשית, משקל הגוף עולה, כאשר מרביתו מתמקד בבטן הלוחצת על האגן ועל פי הטבעת. שנית, נפח הדם עולה אף הוא ובכך נוצרת האטה בקצב העברת הדם מהלב אל הוורידים, היבט שגורם להיווצרות טחורים.

סיבה נוספת טמונה בעובדה כי עליית הורמון הפרוגסטרון יוצר היחלשות של שרירי הגוף וביניהם גם שרירי פי הטבעת. כל אלו תורמים להופעתם של הטחורים, ובמרבית המקרים, מבלי שתהייה לנו שליטה על כך.

הסימפטומים של טחורים בהריון

במידה ואחת חוששת שיש לך טחורים בהריון, הרי שתוכלי להרגיש אותם באמצעות האצבע בעת מישוש פי הטבעת. הטחורים הם כמו כדור קטן ובולט, ש גורם לכאב, גירוד או תחושה של עקצוץ.

במקרים בהם הטחורים נמצאים בדרגה חמורה יותר, ייתכן גם כאב בעת הליכה או ישיבה ואף דימום מאזור פי הטבעת, בעיקר בעת מתן צואה.

התמודדות עם טחורים בהריון

ישנם מספר דברים שאפשר לעשות על מנת להקל על הכאבים וחוסר הנוחות שיוצרים טחורים בהריון.

היגיינה

הקפדה על היגיינה הינה אחד הכללים החשובים ביותר שמסייעים להתמודד עם טחורים חיצוניים. במידה והטחורים הגיעו, כדאי להימנע משימוש בנייר טואלט ולעבור לשימוש במגבונים רכים, שאינם פוצעים את פי הטבעת.

בנוסף, מומלץ לבצע שטיפה מקומית לאחר מתן צואה. גם אמבטיות פושרות וגם זרם מים פושר וישיר אל פי הטבעת בהחלט יעזרו לשמור על סביבה נקייה והיגיינית.

תזונה: הקפדה על תזונה נכונה המכילה סיבים תזונתיים רבים, ירקות, פירות ופירות יבשים אשר מונעים עצירות. שילוב של שמן זית בארוחות ושתייה מרובה של מים תתרום בצורה ישירה למערכת חילוף החומרים ובכך תסייע ליציאות רכות.

מתן צואה: יש להימנע מלחיצות בזמן הישיבה בשירותים. הלחיצות גורמות ללחץ בוורידים שבאזור פי הטבעת והם עשויים לגרום לטחורים לצוץ. כמו כן, ניתן לעשות שימוש בשרפרף קטן לרגליים על מנת לתמוך את הישיבה.

משחות מקומיות: ניתן לרכוש בבתי המרקחת משחות מקומיות להקלה על הכאבים. ישנן משחות שאף משלבות בתוכן תכשירים טיפוליים לכיווץ של הטחורים. יש להתייעץ עם רוקח אילו משחות מתאימות לתקופת ההיריון.

טיפול רפואי

במידה והטחורים מאוד כואבים ואין הקלה כעבור מספר ימים, ניתן לפנות לפרוקטולוג כדי לאבחן את דרגת חומרת הטחורים ולהתאים טיפול.

הטיפול מבוצע באמצעות משחות או תכשירים הדורשים מרשם רופא, ורק לאחר הלידה יהיה צורך באבחון נוסף לצורך בדיקה האם יש צורך בהתערבות כירורגית.

מניעת טחורים בהריון

רוב מהנשים סובלות מטחורים בתקופת ההיריון, או מיד לאחר הלידה, ורק ברות מזל לא יסבלו מהן. צעדים מניעתיים כמו תזונה עשירה בסיבים, שתייה רבה של כוסות מים במהלך היום ושמירה על היגיינה, עשויים לסייע או להקל על הכאב ועל ההתמודדות עם טחורים בהריון, אך למעשה, אין הם בטוחה מלאה לאי הופעתם של הטחורים.

במידה ואת סובלת מטחורים או חוששת שיש לך טחורים, מומלץ להיבדק אצל רופא ולהתחיל מיד בטיפול מקומי, על מנת למנוע מהטחורים להחמיר בדרגת החומרה והכאב. חשוב לדעת, כי יש דרכים רבות ומגוונות להתמודד עם הטחורים ולעבור את תקופת ההיריון במינימום של כאב.

האם ישנם טחורים קלים יותר או קשים יותר?

לרוב מחלקים את הטחורים לארבע רמות. בדרגת החומרה הראשונה, מדובר בטחורים פנימיים אשר נשארים בגבולות פי הטבעת. ברמה השנייה, הטחורים גולשים מחוץ לפי הטבעת בזמן היציאות, ברמה השלישית, הטחורים יוצאים אבל ניתן להחזיר אותם בקלות יחסית וברמה הרביעית מדובר על טחורים שיוצאים החוצה ולא ניתן להחזירם.

האם יש אפשרויות טיפול למצב של טחורים בהריון ברפואה האלטרנטיבית?

כמו הרבה בעיות מערביות גם במקרה של טחורים בהריון ישנם טיפולים שמציעה הרפואה האלטרנטיבית. ישנם מגוון חומרים טבעיים שאפשר להשתמש בהם אותם ניתן לרכוש בבתי טבע השונים. אפשר לפנות לטיפולי דיקור או רפלקסולוגיה וטיפולים נוספים שעוזרים לתחושת רוגע.

איך מאבחנים מצב של טחורים בהריון?

לרוב טחורים בהריון מתגלים כאשר בעת שימוש בנייר טואלט לאחר ביקור בשירותים מגלים דם על הנייר. לעיתים הדם מופיע בנוסף לתופעות הנוספות כמו גירודים, כאבים, קושי במתן צואה או תחושה של בליטה באזור פי הטבעת. לרוב, ניתן להעלות את הנושא מול הרופא שמבצע את מעקב ההיריון כדי לקבל הצעות לטיפול.

עד כמה נפוצה התופעה של טחורים בהריון?

טחורים בהריון יכולים להופיע לבין 15% עד 30% מהנשים ההרות, במיוחד לקראת סיום ההריון. התופעה נפוצה יותר באוכלוסייה של מדינות מערביות.

האם טחורים בהריון מסתיימים כאשר ההריון מסתיים?

טחורים בהריון יכולים להסתיים לאחר הלידה אך יכולים גם להחמיר משום שבמהלך הלידה נוצר לחץ באזור רצפת אגן של היולדת הטרייה. אופן הטיפול דומה מאד לטיפול במהלך ההריון, כשלרוב ישנן תרופות נוספות שניתן להשתמש בהן לאחר הלידה. במידה מדובר ביולדת שמניקה, יש לשים לב לתרופות מתאימות. אם הטחורים לא נעלמו תקופה לאחר הלידה באמצעות אחד מהטיפולים, אפשר לשקול לבצע ניתוח.

לסיכום, אם את בהריון וסובלת מטחורים, יש לא מעט טיפולים שיכולים לעזור לך גם בתחום של הרפואה הקונבנציונלית כמו משחות שמותרות בזמן הריון וגם בתחום הרפואה הטבעית כמו משחות טבעיות,ד יקור וכדומה.  בנוסף, יש נשים הסובלות מטחורים לאחר הלידה אך במקרים רבים התופעה חולפת מעצמה תוך מספר שבועות אחרי שהגוף מתאזן מעט.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!