טחורים ועצירות

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

טחורים ועצירותעצירות היא בעיה שכיחה אך לא מרבים לדבר עליה, כיוון שלרוב מדובר על בעיה חולפת וכמובן כי זהו עניין פרטי שדי מביך לדבר עליו. למעשה ההגדרה המאפיינת ביותר את העצירות היא שינוי פתאומי שמתרחש בהרגלי היציאות הקבועות, כאשר יציאה שהיא קשה יותר, מאומצת ומלווה בכאב ואי נוחות נחשבת לעצירות. יחד עם זאת חשוב להבין כי עצירות לא נחשבת לחוסר התרוקנות יומיומי, אלא לחוסר יציאה שנמשכת מעבר למספר ימים ומלווה בתחושת כבדות ואי נוחות בבטן.

אז למרות שעצירות היא דבר שכיח ולרוב חולף, כדאי לדעת כי קיים קשר הדוק בין טחורים ועצירות – שזהו מצב בו כלי דם קטנים הופכים להיות כואבים ומציקים, ולעיתים אפילו מלחיצים. איך מטפלים בבעיה והאם כל תופעת עצירות גורמת לטחורים? נרחיב על כך בשורות הבאות.

מה המשמעות של בעיית טחורים?

טחורים הם כלי דם שנמצאים בגוף של כל אחד מאתנו, אך הם מוזכרים בהקשר שלילי כאשר מתפתחות בהן בעיות שונות הגורמות להן לנפיחות, רגישות, התרחבות ואפילו צניחה מהאזור פי הטבעת בו הם נמצאים בדרך כלל. לכן כשמדברים על טחורים, הכוונה היא לאותם כלי דם מודלקים וכואבים שקשורים להופעת סימפטומים של אי נוחות, גרד, גירוי, כאב ודימום קל מפי הטבעת.

מה הקשר בין טחורים ועצירות?

כלי הדם שמתרחבים, מתנפחים והופכים להיות רגישים וכואבים יותר נעשים כך בגלל בעיות שמתרכזות בתהליך זרימת הדם בהם. לרוב הטחורים נגרמים כאשר מופעל עליהם לחץ רב ולא רגיל הגורם לדם בהם להיות מרוכז יותר, וכך הם הופכים להיות בולטים וכואבים יותר. הלחץ שנגרם לכלי הדם האלו נובע ברוב המקרים ממאמץ רב שמופעל על אזור פי הטבעת כאשר מתרוקנים בשירותים, וכשהפעולה הזו כרוכה במאמץ רב יותר מהרגיל כיוון שקיימת עצירות.

לכן ברוב המקרים ניתן לראות כי תופעת הטחורים מתפתחת בגלל בעיית עצירות, שגורמת להעלאת הלחץ הביטני וכך גם לחץ על אזור פי הטבעת כדי להצליח להתרוקן במאמץ רב, הגורם להפעלת לחץ על כלי הדם הקטנים שמצויים באזור פי הטבעת.

אילו עוד גורמים קשורים להופעת טחורים?

למרות שעצירות היא בין הגורמים השכיחים ביותר להופעת הטחורים, יש עוד גורמים רבים שיכולים להוביל להתפתחות טחורים כואבים ולא נעימים. ניתן למצוא נשים הרות שסובלות יותר מבעיית טחורים לעומת נשים לא הרות, כיוון שהלחץ ממשקל הרחם שלהן מעלה את הלחץ הביטני וכך גם את הלחץ על כלי הדם בפי הטבעת. לרוב מדובר על בעיה שיכולה להתרחש בחודשי הריון מתקדמים, כשהבטן גדולה וכבדה יותר, אך לא בהכרח כל אישה בהיריון עתידה לסבול מטחורים.

גורמים נוספים שיכולים לגרום להתפתחות טחורים קשורים לעודף בפעילות גופנית, וכן גם מיעוט או חוסר של פעילות גופנית העשויים לגרום באופן עקיף לעצירות, לחץ נפשי, משקל עודף, תורשה, גיל מבוגר ועוד. גם ישיבה ממושכת בשירותים יכולה לגרום להופעת טחורים, גם אם אין עצירות ומופעל מאמץ רב על פי הטבעת, כיוון שתנוחה זו גורמת במשך הזמן ללחץ קבוע ולא תקין על כלי הדם העדינים.

קראו עוד: טחורים חוזרים

איך תדעו שאתם סובלים מטחורים?

אנשים שסובלים מטחורים לא יוכלו לפספס את הסימנים המעידים על כך, כיוון שבעיית הטחורים כרוכה בשלל סימפטומים מורגשים ומטרידים. אחד מאלו הוא הופעה של דם על הנייר או באסלה לאחר יציאה, כאשר לרוב מדובר על דימום קל מאוד שאינו מלווה בכאב. סימפטום נוסף שמאפיין טחורים הוא כאב ואי נוחות כללית באזור פי הטבעת, אם בזמן או לאחר יציאה ואם במהלך ישיבה כשכלי הדם רגישים ובולטים החוצה. גם תחושת צריבה, גירוי וגרד מעידים בדרך כלל על התפתחות טחורים וכן הופעה של בליטה או נפיחות בחלק החיצוני של פי הטבעת.

מה ההבדל בין טחורים פנימיים לחיצוניים?

טחורים מסווגים לשני סוגים שונים, טחורים פנימיים וטחורים חיצוניים. טחורים פנימיים הם כלי דם קטנים ומודלקים שנמצאים בחלק הפנימי של פי הטבעת ואינם נראים לעין, ואילו טחורים חיצוניים הם כלי דם נפוחים וכואבים שמצויים בחלק החיצוני של פי הטבעת וניתן לראות אותם במבט בלבד.

נוסף למיקום השונה של כל אחד מסוגי טחורים אלו, ההבדל ביניהם קשור גם לחומרה ועוצמת הכאב שלהם. לרוב טחורים חיצוניים יהיו יותר מורגשים וכואבים כיוון שהם נמצאים בחלק החיצוני והחשוף בפי הטבעת, ואילו טחורים פנימיים יהיו פחות מורגשים ואף כואבים – כל עוד הם נשארים בתוך החלק הפנימי בפי הטבעת. לרוב טחורים פנימיים הם השכיחים ביותר וניתן לסווג אותם לארבע דרגות חומרה, כאשר הדרגה הנמוכה ביותר היא טחורים שנותרים בפנים ולא כואבים, והדרגה הגבוהה היא של טחורים פנימיים שיוצאים מחוץ לפי הטבעת ולא ניתנים להחזרה.

טחורים ועצירות – מה הדרך הטובה ביותר לטפל בבעיה?

הטיפול בטחורים נקבע על פי סוג הטחורים, רמת החומרה שלהם והגורמים להם. במקרה של טחורים ועצירות, הטיפול הטוב ביותר יהיה צריכת תזונה מאוזנת ובריאה העשירה בסיבים תזונתיים, ירקות ופירות טריים וכמה שפחות מזון מתועש ושומני כדי להקל על היציאות ולשחרר את העצירות שגורמת להופעת הטחורים.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!