טחורים

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

טחוריםטחורים הם אחת התופעות השכיחות והטורדניות ביותר, אך גם המביכה ביותר. אנשים רבים הסובלים מטחורים מתביישים להודות בבעיה ולהתאים לה טיפול, ובכך עשויים להחמיר את המצב.  טיפול מידי עם הופעת הטחורים מסייע במיגור הבעיה.

איך עושים זאת? מתי נדע שאנחנו סובלים מטחורים ולא מבעיה אחרת, כמו פיסורה? מתי טיפול מקומי בעזרת משחות יוכל לסייע ומתי יש צורך בפעולה כירורגיות? לפניכם כל המידע החשוב אודות טחורים, דרכי הטיפול והחשיבות של טיפול.

מהם טחורים?

טחורים הם כלי דם באזור פי הטבעת אשר התנפחו כתוצאה מסיבות שונות ומגוונות. זהו מצב שכיח, הן בקרב נשים והן בקרב גברים, ובעיקר בקרב אוכלוסייה שעברה את גיל 50. ישנם שני סוגים של טחורים, טחורים פנימיים וטחורים חיצוניים.

שני סוגי הטחורים עוברים תהליך מהשלב הראשון, בו הם פנימיים, ועד לשלב האחרון, בו הם חיצוניים ולא ניתן להחזיר אותם פנימה באמצעים ידניים.

מה גורם לטחורים?

ישנם מספר גורמים אשר יוצרים טחורים, בדרך כלל בשל תזונה לקויה, חוסר בשתיית מים, בעיות של קושי בהטלת צואה, גנטיקה, נשיאה של משקלים כבדים וכמובן הריון ולידה.

בנוסף, לאחר גיל חמישים, שרירי פי הטבעת נחלשים, דבר הגורם להיווצרותם של ורידים נפוחים באזור, ועל כן, קיימת שכיחות רבה של טחורים ככל שעולה הגיל.

מהם התסמינים של טחורים?

אלו הסובלים מטחורים יחושו לרוב גרד ואי נעימות באזור פי הטבעת. בדרך כלל, אל אלו יתלוו דימומים לאחר הטלת התוצאה. במרבית המקרים, לאחר טיפול מקומי, הבעיה תחלופת ואיתה גם תחושת חוסר הנעימות.

במידה וטיפול מקומי לא עוזר, חשוב לפנות לרופא כדי למנוע הידרדרות במצב הטחורים, וכמובן, לשלול בעיות אחרות בפי הטבעת, כמו פיסורה.

אבחון טחורים

אבחון של טחורים נעשה על ידי רופא באמצעות בדיקה ידנית על מנת לאשש את קיומם של הטחורים.

בנוסף, תתבצע בדיקה אנדוסקופית, במהלכה הרופא בוחן את אזור פי הטבעת ומאתר את כלי הדם הנפוחים. בהתאם למצב ולדרגת הטחורים, יקבע הרופא את הטיפול המתאים.

טיפול בטחורים

כאשר מדובר בשלב התחלתי של טחורים פנימיים, טיפול מקומי בעזרת משחות לכיווץ כלי דם, הקפדה על היגיינה, הימנעות ממאמץ בשילוב של תזונה עשירה בסיבים ושתייה של מים, יוכלו למגר ולהעלים את הטחורים.

טחורים חיצוניים הם מצב רפואי חמור יותר ולא ניתן לטפל בבעיה ללא התערבות כירורגית. ניתוח להסרת טחורים נעשה לרוב תחת הרדמה מקומית, במהלכו מסיר הרופא הכירורג את הטחור באמצעות צריבה או לייזר, וקושר את הוריד הנפוח. על אף שמדובר בניתוח פשוט, הרי שמוטב למנוע זאת כבר בשלבים המוקדמים.

מה ההבדל בין טחורים לפיסורה?

בעיה נוספת הקשורה אל פי הטבעת הינה פיסורה. בניגוד לטחורים, בהם ישנם גושים קטנים בפי הטבעת, הפיסורה הינה חתך או פצע בפי הטבעת. מאחר ושני המקרים מלווים בתחושת חוסר נעימות, גרד ודימום, הרי שלא תמיד ניתן לאבחן בצורה עצמאית האם מדובר בטחורים או בפיסורה.

מאחר ואמצעי הטיפול בטחורים ובפיסורה שונים, כאשר ישנה אי וודאות, חשוב מאוד לפנות לרופא מטפל על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולהתאים את הטיפול היעיל ביותר.

על אף העובדה כי טחורים אינם נחשבים לבעיה רפואית חמורה, הרי שהאבחון הרפואי והתאמת הטיפול באופן מידי, ישפרו את איכות החיים. התמודדות עם טחורים, כבר בשלב ההתחלתי, תחסוך מכם כאבים מיותרים, החמרה במצב ותימנע את הצורך בניתוח ובהתערבות כירורגית.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!