סוגי בדיקות

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

סוגי בדיקותבדיקה רקטלית מתבצעת על ידי פרוקטולוג על מנת לאבחן מקרים של טחורים, פיסורה, פיסטולה וכן גידולים שפירים או ממאירים. ישנן מספר סוגים של בדיקות רקטליות, בין אם בדיקה ויזואלית או דיגיטלית. כיצד מתבצעות הבדיקות הללו? מתי יש בהן צורך ומהם ההבדלים? לפניכם כל המידע אודות סוגי בדיקות רקטליות.

הבדיקות הרקטליות מאבחנות מצבים שונים בפי הטבעת והרקטום

הן מבוצעות במקרים הבאים:

  • כאבים בפי הטבעת.
  • אי נעימות.
  • צריבה.
  • גרוד.
  • דימום בצואה או לאחר פעולת מעיים או הפרשות אחרות.
  • קושי במתן צואה או שלשולים בלתי פוסקים.

מצבים אלו מצריכים בדיקה רקטלית, המאפשרת לפרוקטולוג לאבחן את האזור ולהתאים את סוג הטיפול.

בדיקה ויזואלית: התבוננות ללא מכשור

במהלך הבדיקה הרופא מאבחן, על סמך מקצועיותו וניסיונו, אזור פי הטבעת, כולל שילוב של מישוש האזור, על מנת לאתר תסמינים העשויים לרמז על קיומם של טחורים או פיסורה. בדיקה ויזואלית נחשבת לבדיקה מהימנה במקרים מסוג טחורים או פיסורה, היא אינה כואבת ואורכת דקות בודדות.

זוהי בדיקה קצרה ולא כואבת, הנמשכת כשעתיים, ומבוצעת עם החשד לטחורים או לפיסורה. זוהי בדיקה ראשונית המאפשרת בחינת אזור הרקטום. במידה והרופא לא מאתר סממנים של טחורים או פיסורה, הוא יפנה את המטופל לבדיקה דיגיטלית.

בדיקה דיגיטלית

הבדיקה הדיגיטלית הינה בדיקה מתקדמת יותר המשתמשת במצלמה זעירה המניבה תמונה טובה יותר לאזור חלל הרקטום. מאחר והתבוננות שטחית אינה מסוגלת לראות את האזור, הרפואה המודרנית משתמשת באמצעי הצילום וההגדלה.

בדיקה זו מאפשרת חדירה לפנים הרקטום, לצורך איתור פוליפים או גידולים אחרים. במהלך הבדיקה הפרוקטולוג מחדיר צינורית גמישה מחוברת למצלמה זעירה. באמצעות בדיקה זו הרופא יכול לבחון באופן מדויק את הרקטום. במידת הצורך, במהלך הבדיקה, ילקחו דגימות בדפנות הרקטום.

מתי יש צורך בבדיקה דיגיטלית? במידה והרופא המאבחן לא איתר טחורים ופיסורה, ועדיין קיימים כאבים באזור פי הטבעת, דימומים, קושי במתן צואה או שלשולים, יש צורך לשלול פוליפים, גידולים או מחלות אחרות הקשורות בפי הטבעת, הרקטום או המעי הגס. בדיקה דיגיטלית אורכת בסביבות עשרים דקות, עם אילחוש מקומי המונע כאבים.

חשיבות בדיקות רקטליות

בין אם הן מבוצעות לאבחון טחורים או פיסורה, ובין אם לצורך איתור פוליפים או גידולים ומחלות אחרות הקשורות לחלל הרקטום – הרי שיש באמצעות הבדיקה את האפשרות לבצע אבחון נכון ומדויק של האזור ובכך היכולת להתאים את סוג הטיפול האפקטיבי ביותר.

לכן, במידה וחשים את אחד מהתסמינים הקשורים לאזור פי הטבעת והרקטום, מומלץ לפנות לפרוקטולוג, אשר יקבע איזה בדיקה לבצע על מנת לקבל את התמונה הרפואית המדויקת, ולהתאים טיפול.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!