בדיקת קולונסקופיה

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

קולונסקופיהבמצב של טחורים מדממים, פרוקטולוג מפנה את המטופל לבדיקת קולונוסקופיה. מהי הבדיקה? כיצד היא מתבצעת ומדוע יש צורך לעשות אותה? לפניכם כל המידע החשוב, על אחת הבדיקות החשובות ביותר כיום.

מטרת בדיקת קולונוסקופיה

כשמופיע דימום מפי הטבעת, הבדיקה מאפשרת להביט אל תוך הרקטום והמעי הגס ולאתר את הממצאים הגורמים לדימום מאזור פי הטבעת, לעצירות ושלשולים.

תסמינים אלו עשויים להיות תוצאה של טחורים פנימיים או חיצוניים, אך בחלק מהמקרים עשויים להתגלות ממצאים חריגים כמו פוליפים וגידולים, או סרטן המעי הגס. בדיקת הקולונוסקופיה מאפשרת את איתור הממצאים החריגים והסרתם.

הכנה לבדיקה

בדיקת קולונוסקופיה דורשת הכנה מוקדמת של הגוף, על מנת שניתן יהיה לצפות במעי הגס בצורה טובה, לכן, שלושה ימים לפני הבדיקה, יש להקפיד על תזונה מתאימה. חשוב מאוד להפסיק לאכול פירות וירקות וכל מאכל אחר אשר מכיל סיבים תזונתיים.

יממה לפני הבדיקה יש להפסיק לאכול מזון מוצק, והתזונה צריכה להיות מורכבת רק מנוזלים. שש שעות לפני הבדיקה יש להתחיל בצום ולקחת חומר משלשל. לעיתים, יש צורך גם בביצוע חוקן.

חשוב מאוד: להקפיד על ההוראות הניתנות על ידי המכון בו מבצעים את הבדיקה. לעתים יש להפסיק צריכת תרופות הנלקחות על בסיס יומי. מאחר ולכל מכון הנחיות משלו, יש להיוועץ עם הפרוקטולוג.

תהליך הבדיקה

בדיקת קולונוסקופיה מתבצעת על ידי החדרת צינורית דקה וגמישה מבעד לפי הטבעת. אל הצינורית מחוברת מצלמה זעירה המקרינה את התמונה הפנימית על גבי מסך, כך שהפרוקטולוג יכול לראות את המתרחש בתוך הרקטום ועד לחלק של המעי הדק.

לפני הבדיקה, המטופל יקבל זריקת טשטוש שתאפשר לו לעבור את הבדיקה ללא כאב ובצורה נינוחה. במהלך הבדיקה מחדירים אוויר אל המעי על מנת שניתן יהיה לבחון היטב את כל אורכו של המעי.

במידה והרופא הבודק מאתר פוליפ, הוא יכול, בעזרת הקולונוסקופ לכרות את הפוליפ או לקחת ביופסיה, כך שמדובר גם בבדיקה אך גם בטיפול.

התאוששות לאחר הבדיקה

הבדיקה לרוב אורכת בין חצי שעה לשעה. לאחר שיתפוגגו חומרי הטשטוש ניתן לחזור הביתה, בסיוע של מלווה, או במונית, מאחר ואסור לנהוג בטווח של 12 שעות לאחר תום הבדיקה. בדיקת קולונוסקופיה נחשבת לאחת הבדיקות המתקדמות והבטוחות ביותר.

ולמרות זאת, מספר תופעות לוואי עשויות להתרחש, כגון תחושת נפיחות בבטן, כתוצאה מהאוויר שהוחדר למעי הגס במהלך הבדיקה. בנוסף, ייתכן מעט דימום מפי הטבעת לאחר הבדיקה, הדבר שכיח כאשר במהלך הבדיקה ביצע הרופא כריתה של פוליפ.

יממה לאחר בדיקת קולונוסקופיה יש להקפיד על מנוחה ושתייה של נוזלים. במידה ויש תסמינים חריגים לאחר הבדיקה, כמו כאבי בטן חזקים מאוד או חום, יש לדווח מיד לרופא.

קולונסקופיה: הבדיקה החשובה ביותר לאחר גיל חמישים

בדיקה זו מסייעת בגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס. כשמופיעים תסמיני דימום מפי הטבעת, שלשולים תכופים או קושי במתן צואה לטווח הארוך, הרופא המטפל ימליץ על קולונסקופיה, על מנת לשלול פוליפים או סרטן המעי הגס.

יש לציין, כי סימפטומים אלו שכיחים גם בקרב אלו הסובלים מטחורים בדרגה חמורה, או מפיסורה, ולכן, כחלק מתהליך איתור הגורמים, בדיקה זו נחשבת למומלצת וחיונית, המאפשרת מבט מבפנים אל אזור הרקטום והמעי הגס.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!