תזונה למניעה וטיפול בטחורים

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

תזונה לטיפול בטחוריםאחד מהגורמים העיקריים להיווצרות טחורים טמון בתזונה. מזון מתעכל במערכת העיכול, הפועלת להפרדת המזונות התורמים לגוף והוצאת המרכיבים המזיקים. תזונה לא בריאה יוצרת עומס על מערכת העיכול, המתבטא בקושי במתן צואה. פיסורה היא האויב הגדול ביותר של הסובלים מהטחורים, ועל מנת למנוע את הטחורים יש לשנות את התפריט התזונתי אותו אנחנו צורכים על בסיס יומיומי, ולהקפיד על מספר כללים אשר יטיבו עם מערכת העיכול שלכם.

חשיבות התזונה בטיפול ומניעת טחורים

קיימים מספר אמצעים מקדימים אותם חשוב לקחת בחשבון כדי להפחית את הסיכויים ללקות בטחורים, או לפחות לסייע בטיפול בהם. מאחר והטחורים הם ורידי דם קטנטנים שנבקעו מהחלחולות או מפי הטבעת, עצירות היא  אחת הסיבות השכיחות הגורמת לטחורים.

הקפדה על תפריט תזונתי עשיר בסיבים מסייעת למערכת העיכול לפעול באופן הבריא ביותר, ובכך הסיכויים לסבול מעצירות הינם קטנים ביותר. גם כאשר הטחורים כבר הופיעו יש להקפיד על מזונות שיגרמו לצואה רכה באופן שאינו מגרה את הטחורים ואינו הופך את האזור למודלק וכאב.

מה לא לאכול?

אם אתם סובלים מטחורים ואם אתם מעוניינים להימנע מטחורים, ישנם מספר מזונות מהם כדאי להימנע לחלוטין, או לפחות להפחית עד כמה שניתן בכמויות.

אוכל מטוגן – כל אוכל שומני או אוכל מטוגן מפריע למערכת העיכול לעבוד באופן בריא ועלול ליצור עצירות.

אלכוהול – האלכוהול מייבש את הנוזלים בגוף באופן בו שתיית אלכוהול מוגזמת, או על בסיס יומיומי, עלולים לגרום לעצירות כרונית.

תבלינים חריפים – התבלינים החריפים לא עושים טובים לקיבה שלנו והם מגרים את אזור פי הטבעת בעת מתן צואה. גם מזונות כמו פלפל, שום ובצל יש לצרוך באופן קצוב בלבד, ובעת דלקת טחורים מומלץ להימנע מהם לחלוטין.

מה כדאי לאכול?

אם אתם רוצים להימנע מטחורים או למזער את הכאבים ואי הנעימות של טחורים קיימים, הגישה הנטורופתית ממליצה על  מספר מזונות שכדאי לכם מאוד לשלב בתפריט היומי.

ירקות

ירקות כתומים, כמו בטטה ודלעת, ידועים כמרפאים דלקות. ירקות מאודים כמו כרוב וקישוא תורמים לריפוי מערכת העיכול ויוצרים צואה רכה שאינה מגרה את פי הטבעת והטחורים. גם עלי חסה מועילים מאוד ומוסיפים ויטמינים החשובים להתמודדות עם טחורים.

מומלץ לשלב ירקות מכל הצבעים, ככל שצבע הירוק עז יותר כך הוא מכיל יותר אנטי-אוקסידנטים אשר מתמודדים עם דלקות שונות בגוף, ביניהם, גם טחורים.

מים – הרפואה הסינית ממליצה על טיפול בטחורים באמצעות שתיית שפע מים. אין צורך להפריז בכמויות, אך שתייה של 12 כוסות מים ביום הינה חשובה ביותר ומונעת עצירות.

סיבים תזונתיים – בעידן המתועש בו אנו חיים, רובינו שוכחים כי הסיבים התזונתיים הינם חיוניים למערכת העיכול. דגנים מלאים, חיטה, גריסים, אורז מלא וכוסמת יסייעו למערכת העיכול ויאפשרו לנו להימנע ממצבים של עצירות.

פירות יבשים –ממריצים את חילוף החומרים ומסייעים להתמודד עם קושי במתן קושי.

שמן זית –מסייע מאוד לריכוך הצואה, ניתן לשתות כפית שמן זית בבוקר, או להוסיף שמן זית לסלט הירקות.

הימנעות ממזונות אשר מגרים את פי הטבעת ויוצרים עצירות, בשילוב עם מזונות אשר תורמים למערכת העיכול ולחילוף חומרים תקין, יאפשרו לכם להימנע מטחורים, או לפחות למזער את אי הנעימות ואת הכאבים המתלווים אל טחורים.

למתכונים נוספים – 2b-bari.co.il

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!