כמה עובדות חשובות על טחורים

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

לפי ההערכות כ-50% מהאנשים מעל גיל 50 מאוכלוסיית העולם המתועש יסבלו מטחורים, ברמה כזו או אחרת. זוהי תופעה כל כךכמה עובדות חשובות על טחורים נפוצה אך נראה שאף אחד לא רוצה לדבר עליה. אם כל כך הרבה אנשים סובלים או יסבלו מטחורים, רצינו לרכז עבורכם את העובדות החשובות ביותר הקשורות לטחורים.

תהיתם מזה בכלל טחורים? מי עשוי לקבל אותם? מאיזה סיבה? מה התסמינים ומתי צריך לפנות לרופא? המשיכו לקרוא וגלו את העובדות החשובות ביותר על טחורים.

נתחיל בהבהרה: לכולם יש טחורים!

למעשה לכולנו יש טחורים. כשרובנו חושבים על טחורים אנו חושבים באופן אוטומטי על הבעיה שנוצרת, אולם, טחורים הם למעשה קבוצת כלי דם שנמצאת בחלק הפנימי התחתון של פי הטבעת.

הבעיה מתחילה כאשר כלי הדם הללו מתרחבים, נמתחים וצונחים. זה יכול לגרום לכאבים עצומים ולבעיות ביציאות.

המון אנשים סובלים או עתידים לסבול מטחורים

שמעתם על חבר או חברה שאמרו לכם שיש להם טחורים, אנחנו מניחים שלא. לכן, כשאנשים סובלים מטחורים הם בטוחים שהם היחידים והם נכנסים גם כן למעגל ההשתקה.

טחורים הם מאוד נפוצים אבל משום מה יש בושה לספר עליהם אולי משום שזה קשור ליציאות ולאזורים שפחות נעים לנו לדבר עליהם, לדמיין אנשים עושים אותם וכו׳. בכל מקרה, זוהי תופעה רווחת מאוד במדינות העולם המתועש.

טחורים שכיחים יותר בקרב נשים

נראה שהטחורים נפוצים יותר אצל נשים. ישנן כל מי השערות מדוע זה ככה, אחת מהן סבורה שזה בגלל תקופת ההיריון והלידה, שהרי אז יש אקסטרה לחץ על אזור פי הטבעת.

האם גברים חווים טחורים באופן קשה יותר מנשים?

למרות שייתכן שטחורים נפוצים יותר אצל נשים, ישנה סברה שאצל הגברים רמת החומרה יכולה להיות גבוהה יותר. ייתכן שגברים רבים יותר נזקקים לטיפול רפואי מאשר נשים.

עצירות ותזונה דלת סיבים תזונתיים משפיעים על הופעת טחורים

אנשים שסובלים מעצירות חמורה ואנשים שלא אוכלים מספיק סיבים תזונתיים, חושפים את עצמם לקבלת טחורים. צריכת אלכוהול ברמה גבוהה וחוסר פעילות גופנית הם גם חלק מגורמי הסיכון לקבלת טחורים.

קבלת טחורים יכולה להיות קשורה להרגלים מסוימים שיש לנו בחיי היום יום, כמו צריכת משקאות משכרים, חוסר פעילות גופנית ותפריט דל בסיבים תזונתיים. מנגד, טחורים יכולים להגיע גם עקב מצבים גופניים שאין לנו שליטה עליהם, כמו עצירות.

גם פעילות פורטיבית עלולה לגרום לטחורים

ישנם מקרים בהם פעילות גופנית מאומצת עשויה לגרום לטחורים. פעילות גופנית שכרוכה בהמון מאמץ, כמו הרמת משקולות כבדות, יכולה לגרום לטחורים. הסיבה לכך היא שהמאמץ הרב גורם ללחץ שמגרה את כלי הדם ואת הורידים.

לטחורים יש תסמינים מובהקים

לטחורים ישנם מספר תסמינים מובהקים, למשל: דימום. דימום מהרקטום הוא סימן מאוד מוכר לטחורים. את הדם ניתן לראות על נייר הטואלט או באסלה. כמובן, שישנם תסמינים נוספים כמו גירודים וגירויים בפי הטבעת. ייתכנו גם דלקות, נפיחות ובליטות מסביב לפי הטבעת.

ניתן, כדאי ומומלץ לטפל בתסמיני טחורים

אם אתם חוששים שיש לכם טחורים, אל תתמהמהו יותר מידי זמן, פשוט התחילו בטיפול כמה שיותר מהר והילחמו בתסמינים. ישנם מגוון של כדורים ושל משחות שיוכלו לסייע לכם, חלקם אפילו לא דורשים מרשם מרופא וגם טיפולים טבעיים, למרות שתמיד מומלץ כמובן לפנות לייעוץ רפואי לפני שימוש בתרופות ללא מרשם.

ישנם דברים שניתן לעשות על מנת למנוע הופעת טחורים

עשו פעילות גופנית באופן שוטף ושתו הרבה מים. הוסיפו לתפריט היומי שלכם מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים, למשל: פירות (אגס במיוחד מוכר כעשיר בסיבים תזונתיים), יוגורט יווני, שיבולת שועל, בורגול, אבוקדו, זרעי פשתן ועוד.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!