מה יכול לגרום לטחורים?

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

דימום וכאב באזור פי הטבעת לאחר יציאה, מהווה סימפטום מרכזי של טחורים. כדאי להכיר את הסיבות לבעיה הנפוצה הזאת, שכן יש לא מעט מה לעשות. מעריכים כי כ-10 – 15 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מכך בכל רגע נתון. חשוב לציין כי סימפטומים של דימום וכאב עלולים להעיד גם על מחלות אחרות, פחות נפוצות. משום כך, במידה ויש ספק ממה זה נגרם, רצוי להיוועץ ברופא.

עצירות – סיבה מרכזית לטחורים

יש תשובות רבות לשאלה מה גורם לטחורים ואחת המרכזיות שבהן היא עצירות. לא כל עצירות מזדמנת גורמת לכך, אולם כאשר סובלים מכך עוד ועוד, זה משפע על כלי הדם באזור פי הטבעת. במיוחד הסיכון לכך גדל, כאשר נוהגים לשבת זמן רב בשירותים ולהתאמץ מאוד לצורך היציאה. אז מה עושים? ניתן לטפל בעצירות בדרכים שונות. למשל, כדאי לצרוך תזונה עשירה בסיבים. צריכת סובין, פירות וירקות, שיבולת שועל (קוואקר) מאוד אפקטיביים. יש אנשים ששתיית מיץ שזיפים מאוד מקילה עליהם. נציין כי צריכת סיבים טובה מאוד גם למניעה ובכלל, לשיפור תפקודי העיכול ויציאות.

מיעוט בפעילות גופנית

למרות שרבים מתייחסים אל הטחורים כאלה פצעים או כיבים בפי הטבעת או במעי הגס, למעשה מדובר על כלי דם. כאשר כלי הדם הללו מתרחבים וניזוקים, מתחילים דימומים וכאב. זה המצב שאותו אנו מכנים בשם טחורים. אנשים שמנהלים אורח חיים יושבני ולא מבצעים כמעט בכלל פעילות גופנית, עלולים לסבול מטחורים. זה קורה כאשר כלי הדם במעי ובפי הטבעת לא מצליחים להזרים את הדם במידה מספקת. אז מה עושים? הפתרון במקרה הזה פשוט ומתבקש. מתחילים לבצע יותר פעילות גופנית שוטפת. הזרמת דם נמרצת מביאה עימה יתרונות מגוונים וזה גם מקל מאוד על הטחורים. שימו לב כי פעילות גופנית מתאימה מאוד גם למניעה. יחד עם זאת, פעילות גופנית לא מבוקרת ומאומצת מדי, וכן שיעול כבד, עלולים לגרום לטחורים.

מחלות לב – גם זה גורם לטחורים

אנשים הסובלים ממחלות לב, עד רמה של אי ספיקה, מועדים לתחלואה ממינים שונים וכן סובלים גם מכאבים בפי הטבעת. הדבר נובע מכך שקיים ניקוז לקוי מאזור זה, מה שמוביל להתנפחות ורידים וכאבים.

היריון ועודף משקל

הגם כי הסיבה לכך לא ברורה בצורה מלאה, נמצא כי משקל יתר מעלה את הסיכון לסבול מטחורים. כלומר, יש מקום להפחית במשקל בשל אין ספור יתרונות בריאותיים וגם על מנת לסייע לסובלים מכך. נהוג להתייחס גם להיריון בתור סיבה נוספת, אך זה קורה לא רק בשל העלייה הזמנית במשקל. הדבר נובע בשל שינויים פיזיולוגיים, משקלו של הרחם, לחץ על אזור המותניים וגם פעילות הורמונלית. צריכת סיבים, שתיית הרבה מים ופעילות גופנית מתונה בתיאום עם הרופא, יכולים להקל. גם שכיבה על הצד יכולה מאוד להקל.

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!